Son Güncelleme:
Kuşkonmaz çorbası tarifi
Yeşil rengi ile iştah açan lezzetli kuşkonmaz çorbası tarifi.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
400 g yeşil kuşkonmaz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Kuşkonmaz
Dereotu
Krema
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
· Arçelik Skylight® Blender
Kuşkonmaz çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Kuşkonmazları yıkayıp ince ince kıyın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerede tereyağını eritin ve kuşkonmazları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Yumuşayan kuşkonmazların üzerine un ilave edip sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurmaya devam edin.
- Ardından 5 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyip karıştırın.
- Birkaç dakika kaynadıktan sonra çorbayı Arçelik Skylight® Blender’a aktarın ve pürüzsüz hale getirin.
- Pürüzsüz hale gelen çorbanızı tekrar tencereye alıp üzerine süt ve baharatları ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
- Kuşkonmaz çorbanız hazır.
- Servis ederken sunum kasesine koyduğunuz çorbanızın üzerine dereotu ve kuşkonmaz ekleyip biraz krema ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.